Bien Savvy Blog

Ceva albastru pentru mireasa?

Daca la romani traditia acelui ceva albastru pentru noroc nu este asa de populara, in Statele Unite si Anglia e foarte clara treaba : «Ceva vechi, ceva nou/ Ceva imprumutat, ceva albastru/ Si un banut de 6 penny de argint in pantof ». Acum ca preferi sa urmezi si traditii noi, sau ca ramai fidela traditiilor pur romanesti, un lucru e cert : acel ceva albastru chiar contrasteaza bine cu albul rochiei de mireasa, adaugand o mica pata de culoare intregii tinute, ca sa nu mai vorbim cat de bine s-ar potrivi unei mirese cu ochii albastri.

Superstitia amuletei de noroc albastre este doar una dintre cele mai respectate superstitii legate de rochia de mireasa. Fie ca crezi sau nu in talismane, acel ceva albastru, fie ca e vorba de o bijuterie, un accesoriu de par, sau o panglica albastra pe buchetul de mireasa este un simbol al iubirii si norocului. Unele surse spun ca albastrul semnifica si fidelitatea in cuplu, mai ales daca luam in considerare semnificatia pe care o avea acum mii de ani, cand romani corelau albastrul si fidelitatea cu sotia complet dedicata familiei.

Daca vrei sa adopti aceasta traditie si cauti ceva de imprumutat, sfatul « batranilor » este sa il imprumuti de la cineva care a avut deja noroc in dragoste si casnicie. Prin imprumutul amuletei, norocul vine si la tine.

Cu lucrul nou e simplu, pentru ca in cele mai multe cazuri rochia de mireasa pe care o porti este noua. Din nou « batranii » spun ca a purta ceva nou in ziua nuntii creeaza premisele unei casnicii care debuteaza sub auspicii favorabile, iar viata voastra de cuplu va fi plina de intamplari fericite si oportunitati.

Cu moneda de sase pence s-ar putea sa ai un pic de furca. Nici macar in State si in Anglia miresele de astazi nu mai ascund in pantof banutul norocos, dar daca esti hotarata sa respecti traditia cap-coada, atunci sigur vei gasi pe internet site-uri care vand banuti pentru nunta, s-ar putea totusi sa fie un pic cam scump, pentru ca moneda de argint de sase pence nu mai e ceva comun cam de la sfarsitul secolului 19.

You might also like:

Bridal Trends in 201...
10 Gorgeous Wedding ...
Top 10 Embellished W...
Tendinte florale pen...
0 comments