Bien Savvy Blog

De ce e alba rochia de mireasa ?

Cu exceptia catorva designeri considerati usor excentrici si a unor mirese nonconformiste, rochia de mireasa este alba. Negrul, rozul si chiar rosul sunt considerate cele mai nepotrivite culori pentru o mireasa, desi de mult a trecut vremea femeilor pudice care se conformau unor canoane invechite.

In functie de cultura, albul are diferite valente, dar toata lumea e de acord ca albul rochiei de mireasa simbolizeaza puritate si inocenta. Este culoarea virginitatii, a fecioarelor pure si neintinate, dar stim noi mai bine, ca sub valurile de tafta si dantelarii se ascund o jarteluta sexy si piese de lenjerie carora niciun barbat nu le-ar putea rezista. Si totusi, nu v-ati intrebat niciodata de ce e alba rochia de mireasa ?

Rochie de mireasa alba LOVE STYLE by BIEN SAVVY

O regina a fost cea care a inceput traditia rochiei de mireasa albe. Unii spun ca ar fi fost un fel de capriciu desi detaliile nuntii sunt cat se poate de putin inocente. In 1840, cand castitatea, virginitatea si puritatea unei femei erau litera de lege, Regina Victoria se casatorea cu Printul Albert de Saxe-Coburg, care se intampla sa fie varul ei. Tanara regina avea doar 16 ani dar nenumarate ambitii si vroia sa fie sigura ca intreaga curte va intelege ca ea nu e ca oricare alta regina. A purtat atunci o rochie alba doar ca sa socheze invitatii care se asteptau ca viitoarea lor regina sa respecte traditia rochiilor argintii, pe care celelalte capete incoronate inaintea ei le-au purtat cu fast.

Rochia de mireasa purtata de Regina Victoria a fost creata de William Dyce, directorul Royal College of Art si a fost realizata de Mary Bettans. Rochia a fost decorata cu flori de portocal iar trena rochiei era lunga de 5.5 metri

« I wore a white satin dress, with a deep flounce of Honiton lace, an imitation of an old design. My jewels were my Turkish diamond necklace & earrings & dear Albert’s beautiful sapphire brooch »
(Am purtat o rochie alba de satin, cu dantela de Honiton, imitatie a unui design mai vechi. Ca bijuterii am purtat colierul si cerceii cu diamante turcesti si frumoasa brosa cu safir daruita de dragul Albert )

Nu a durat mult pana cand a devenit clar ca Regina Victoria este un model demn de urmat. In timpul domeniei sale, Marea Britanie a devenit imperiu colonialist, cu teritorii controlate peste tot in lume. E usor de inteles de ce femeile din tot regatul au adoptat culoarea alba pentru rochia de mireasa.

You might also like:

An Original Bridal B...
Top 8 Special Weddin...
Highlight of the Day...
Tendinte florale pen...
0 comments