Garantie produse

Conditii generale de acordare a garantiei

 

Societatea noastra, in calitate de vanzator, asigura calitatea produselor achizitionate. Perioada de garantie comerciala a produselor de imbracaminte si accesorii comercializate de societatea noastra este de 30 de zile de la data achizitiei produsului. In conditii normale de utilizare aceste produse sunt garantate pentru orice defect de fabricatie pe o perioada egala cu durata medie de utilizare de 30 de zile de la data achizitionarii.

Prezentul certificat de garantie comerciala este intocmit si eliberat in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, republicata si modificata prin OG nr. 9/2016 si ale OG nr. 21/1992, privind protectia consumatorilor, republicata si modificata.

Drepturile prevazute prin lege consumatorilor (inclusiv garantia legala de conformitate prevazuta de art. 2 alin. e¹coroborat cu art. 16 si 16² din Legea  nr. 449/2003) nu sunt afectate de garantia comerciala oferita. Prin prezenta, consumatorii sunt informati in mod nemijlocit ca durata medie de utilizare a produsului este de 30 de zile de la achizitie, caz in care garantia legala de conformitate acordata consumatorilor (astfel cum este aceasta notiune definita de art.2 pct. 2 din OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor este limitata la aceasta perioada, in conformitate cu dispozitiile art. 16² din Legea nr. 449/2003).

In cazul cumparatorilor persoane juridice este aplicabila doar garantia comerciala de 30 de zile de la achizitie.

Pentru acordarea garantiei comerciale si respectiv a garantiei legale de conformitate este necesara respectarea stricta a instructiunilor precizate mai jos. Trebuie sa luati in considerare faptul ca, odata cu timpul si cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzura, iar aceasta nu reprezinta un defect care implica acordarea garantiei comerciale sau legale de conformitate. Garantia se aplica doar in cazul in care cumparatorul face dovada achizitiei produsului de la societatea noastra, sens in care este obligatorie prezentarea:

 • bonului fiscal sau a facturii fiscale aferente produsului
 • toate accesoriile produsului.

 

Lipsa unuia dintre elementele de mai sus, poate duce la refuzul acordarii garantiei pana la prezentarea documentelor de mai sus.

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea transportului achitat de subscrisa pentru returul produsului reclamat ca fiind defect si a manoperei de investigare a produsului reclamat a fi afectat de vicii ascunse. Toate produsele reclamate ca fiind afectate de vicii ascunse vor fi supuse expertizei de specialitate. Garantia este valabila numai pe teritoriul Romaniei. Perioada de garantie se prelungeste cu termenul scurs de la data reclamatiei pana la data aducerii la conformitate a produsului (inclusiv perioada necesara efectuarii expertizei), mentionandu-se acest fapt in certificatul de garantie. In cazul inlocuirii produsului se va emite un nou certificat de garantie.

 

Modalitati de asigurare a garantiei:

In situatia constatarii unui defect al produsului achizitionat din magazinu nostru in timpul perioadei de garantie, va rugam sa ne contactati pentru instructiuni la nr. de telefon +40 757 370 108 sau la adresa de mail office@biensavvy.eu.

 

Garantia va fi asigurata in cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizarii prin:

 • repararea produsului
 • inlocuirea produsului - daca acesta nu poate fi reparat
 • returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

 

Daca produsul a fost personalizat, modificat, retusat, garantia ofera DOAR repararea produsului.

 

Conform dispozitiilor Legii nr. 449/2003, la achizitionarea produsului, vanzatorul are obligatia de a explica modul de utilizare si intretinere a produsului furnizat. Clientul are obligatia sa verifice integritatea produsului, aspectul exterior si prezenta in ambalaj a accesoriilor produsului inainte de finalizarea vanzarii. Orice reclamatie ulterioara referitoare la lipsa de conformitate din punct de vedere estetic sau de integritate exterioara si care ar fi putut fi sesizata la cumparare nu va fi luata in considerare. Pentru a fi recunoscuta si validata orice lipsa de conformitate a produsului trebuie reclamata in cadrul perioadei de garantie.

 

Conditii in care garantia nu este aplicabila

 • uzura morala si uzura fizica normala a produsului
 • uzura materialelor din cauciuc si elastic si deteriorarea mecanica a capselor si fermoarelor
 • decolorarea produsului sau a partilor componente ale acestuia in urma expunerii la factori de mediu (soare, alte surse puternice de caldura, umiditate excesiva, ploaie, zapada)
 • deteriorari suferite de produs in urma unor evenimente extraordinare: accidente, incendii, cutremure, inundatii, etc.
 • defecte produse de transport, manipulare si depozitare a produsului in conditii improprii (temperatura si umiditate excesive, etc.) precum si in caz de interventie asupra sa a actiunii animalelor de companie, rozatoare, daunatori;
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvata sau incorecta a produsului, inclusiv in caz de socuri mecanice voluntare sau involutare (frecare, lovire, agatare, rupere, sfasiere, etc.)
 • interventia efectuata asupra produsului de persoane neautorizate inclusiv vopsirea produsului
 • intretinere defectuoasa (curatarea folosind metode sau produse neadecvate)
 • incompatibilitati de marime si latime (pentru aceasta situatie este posibila schimbarea produsului nefolosit cu respectarea conditiilor aferente Schimbului/Returului de produse)

 

Instructiuni de utilizare si intretinere articole de imbracaminte:

Ori de cate ori se impune, produsul se spala sau se curata conform instructiunilor indicate pe eticheta interioara sau in descrierea disponibila pe pagina acestuia. Se vor folosi numai detergenti care respecta normele de calitate impuse de legislatia UE privind siguranta utilizarii acestor produse. Nu folositi pentru spalarea/ curatarea articolelor produse de curatat industriale (soda sau alti derivati chimici) sau produse de inalbire inadecvate, acestea putand deteriora ireversibil produsul. Nu uscati produsul prin expunerea la surse de caldura (radiatoare electrice, aragazuri etc.). Feriti produsul dumneavoastra de obiecte care pot provoca frecari intense, zgarieturi, arsuri, perforari sau orice actiune fizica de natura sa il deterioreze, inclusiv interventia animalelor domestice, rozatoare, insecte etc. Nu folositi pe produse sau in apropierea acestora spray, acetona, acid, uleiuri, benzen, insecticid, etc. si asigurati depozitarea acestora in locuri adecvate, ferite de umiditate excesiva, surse directe de caldura si actiunea directa a razelor soarelui.

Articolele de imbracaminte trebuie sa aiba mecanismele de inchidere/prindere desfacute in timpul imbracarii si dezbracarii pentru a evita distrugerea mecanica a produsului si a mecanismelor respective.