Cum sa alegi rochia de mireasa în functie de forma corpului

Cum sa alegi rochia de mireasa în functie de forma corpului

Cum sa alegi rochia de mireasa în functie de forma corpului

Ziua nunții este, cu siguranță, una dintre cele mai importante zile din viața oricărei femei. E momentul în care îți îndeplinești visul pe care-l aveai de mică: să arăți și să te simți ca o prințesă, să te bucuri de toată admirația și dragostea celor dragi și să creezi amintiri prețioase, pentru o viață întreagă. 

În ziua nunții tale vrei să fii perfectă. Vrei ca rochia pe care o alegi să-ți complimenteze silueta, dar și personalitatea. Să îți evidențieze stilul, eleganța și rafinamentul. Și nu e vorba doar de rochia de mireasă, ci de toate detaliile care, împreună, te vor face să fii cea mai frumoasă. Machiajul executat cu profesionalism, bijuteriile alese în ton cu rochia de mireasă, buchetul delicat de flori, pantofii potriviți ca design, dar și din punct de vedere al confortului, toate aceste detalii au nevoie de timp și de căutări amănunțite. Și, nu în ultimul rând, de multă inspirație. 

Când alegi rochia de mireasă, trebuie, desigur, să te gândești la ce ți-ar plăcea, dar este la fel de important să alegi ceva potrivit siluetei și personalității tale. Forma corpului îți dictează ce croiuri se așază cel mai bine și ce te avantajează. Identifică una dintre cele 4 forme de corp, alege-o pe cea mai asemănătoare siluetei tale și descoperă în continuare metodele cele mai simple de a-ți alege rochia în funcție de tipul de corp:

 

  • Silueta tip măr
  • Silueta tip pară
  • Silueta tip clepsidră
  • Silueta tip dreptunghi

 

Tipurile de silueta prezentate mai sus sunt cele dominante, însă unele femei se pot identifica într-o combinație a acestor tipuri de siluetă.

 

 

Silueta tip măr

Cea mai importantă caracteristică a acestei forme este lățimea umerilor, care este mai mare decât cea a șoldurilor, în cazul tipologiei măr. Pentru a te ajuta să identifici mai bine, dintre personalitățile cu acest tip de corp face parte Angelina Jolie. Trebuie ținut cont de faptul că în această categorie de fizic, linia taliei nu este perfect definită. 

În acest caz, cea mai avantajoasă formă de rochie pentru doamnele cu silueta tip măr este cea cu decolteu în V. O rochie care curge de la bust în jos și cade mai larg pe talie va armoniza corpul, scoțând în evidență atuurile, creând o figură alungită. De asemenea, o rochie cu „bias cut” ar fi ideală. 

Bias cut este o tehnică prin care fibra țesăturii se taie la 45 de grade, spre deosebire de decupajul normal, drept, de-a lungul fibrei. Prin această tehnică se obține un rezultat spectaculos: materialul cade și face cute în așa fel încât să creeze un contur apropiat de linia corpului tău. 


Silueta tip pară

În cazul siluetelor de tip pară, talia este mai lată decât bustul. Femeile cu astfel de contur au, de regulă, și umerii mai înguști, în comparație cu șoldurile. O celebritate care face parte din această categorie este Beyoncé. 

Rochia care cade cel mai bine pe acest tip de corp este rochia A-line, care are forma literei A. O rochie care, în partea de jos are forma lalelei, este de asemenea perfectă pentru acest tip de siluetă. Iar pentru un look echilibrat, trebuie să ne asigurăm că detaliile de pe rochie se află cu preponderență în partea de sus.

 

Silueta tip clepsidră

Femeile cu siluetă tip clepsidră știu exact unde se încadrează. Caracteristicile sunt talia îngustă, iar șoldurile și bustul au aceleași dimensiuni. Celebrele dimensiuni 90-60-90 descriu silueta de tip clepsidră. Blake Lively este una dintre personalitățile cu acest tip de corp. 

Se recomandă să alegem un tip de rochie care să atragă atenția în partea centrală, adică asupra taliei bine definite: rochiile petrecute, rochii cu decolteu în V sau cu decolteu amplu creează o formă care centrează interesul în partea de mijloc, în jurul taliei. 

 

Silueta tip dreptunghi

Femeile cu siluetă de tip dreptunghi nu au forme extrem de bine definite. Măsurătorile șoldurilor și umerilor sunt aproximativ egale. Gwen Stefani, de exemplu, are acest tip de siluetă.

Rochiile cele mai potrivite în acest caz sunt cele care creează volum. Un decolteu rotund, mâneci bufante, volane și ciucuri sunt câteva elemente care integrează perfect geometrii fluide în armonie cu un corp de tip rectangular. 

 

Urmează probabil cea mai așteptată zi a vieții tale - ziua pe care o visezi încă de când erai o fetiță. Îmbrăcată într-o rochie care te face să te simți ca o prințesă, fericită, alături de persoana pe care o iubești. Așadar nici un detaliu nu poate fi altfel decât perfect - de la alegerea buchetului de mireasă, la decorurile de poveste și fondul muzical, care să te reprezinte și să te transpună cu adevărat în lumea ta de basm. E ziua în care îți scrii amintirile pentru o viață și sărbătorești alături de oamenii dragi acest nou început în care tu ești personajul principal, și toate privirile, și toată iubirea se îndreaptă în direcția ta. 

ROCHIE DE MIREASA ADDICTED TO YOU

Pret obisnuit
1.500,00 lei
Pret la reducere
1.500,00 lei
Pret obisnuit
5.950,00 lei
unitate de pret
Translation missing: ro-RO.general.accessibility.unit_price_separator 

Subscribe

Join the BIEN SAVVY World